Welkom bij van de Hooydamhoeve 

Kennel v/d Hooydamhoeve is een labradorkennel die een uitgegroeide hobby van ons is geworden. Wij hebben al labradors vanaf ongeveer 1980, en zijn vanaf 1990 onder de  kennelnaam”v/d Hooydamhoeve” geregistreerd  bij de Raad v Beheer op Kynologisch gebied in Nederland . Ook zijn we in die tijd  lid geworden van de rasvereniging en hebben we altijd gefokt volgens alle eisen, die de rasvereniging stelt aan gezondheid en exterieur (wat we nu nog steeds doen). In het begin hebben we alleen gezins -(show) labradors gefokt ,wat we nu nog steeds met veel plezier doen. Wij zelf houden niet van het hele zware type labrador. Wij proberen labradors te fokken met een lief zacht karakter, niet te zware bouw, goed corrigeerbaar (met stem) en die beslist niet dominant zijn.

 

Vanaf 1997 zijn wij ook nog besmet geraakt met het werktype van de labrador (de field triallabrador ), die qua exterieur meestal slanker en atletischer gebouwd is en verder beter luisterend (dirigeerbaar). Daardoor vinden wij dit type meer geschikt voor intensief gebruik in de jacht cq. wedstrijden. We hebben met de fieldtrials al regelmatig mooie resultaten  behaald  zoals: KNJV A diploma’s, Map A diploma’s, JPC A diploma’s, Workingtest A diploma’s, Artemisdiploma’s , Veldwerkkwalificaties ,deelname Nimrod en zelfs een Nimrod AA diploma.

 

Wij zijn lid van de rasvereniging de KNJV en KK1 gediplomeerd. Voor informatie of andere vragen kunt u altijd  vrijblijvend contact met ons opnemen.